Smartphone als dashcam gebruiken (met apps)

De dashcam wordt steeds populairder. Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld worden ze massaal gekocht. Als je een dashcam duur vindt of je rijdt niet vaak auto, dan kan het een optie zijn om je telefoon/smartphone als dashcam te gebruiken.

[Adsense]

Smartphone als dashcam gebruiken

iphone dashcam app

iPhone Dashcam App

In dit artikel lees je alles over het gebruiken van je smartphone als dashcam. Er zijn verschillende apps (zowel voor iOS als Android-telefoons) beschikbaar waarmee je direct aan de slag kunt. Door je telefoon als dashcam te gebruiken wordt vaak ook direct gebruikgemaakt van de GPS-functie die je smartphone heeft. Zo houdt de dashcam ook bij hoe hard je rijdt en waar je precies gereden hebt.

Een nadeel van je telefoon als dashcam is natuurlijk de opslagruimte die het in beslag kan nemen. Gelukkig hebben smartphones steeds vaker veel geheugen (64GB bijvoorbeeld) of de mogelijkheid om opslag toe te voegen in de vorm van een (micr0-)SD-kaart.

Ook is het belangrijk dat je een goede houder hebt (met een zuignap) om je telefoon op je voorruit te monteren. Zorg hierbij dat de lens van je telefoon niet bedekt wordt door de houder.

iPhone als dashcam

Voor de iPhone is de DashCam™ app veruit de populairste. Deze app is volledig gratis te downloaden in de app store. De app houdt je afstand, snelheid (in mijlen en/of kilometers per uur) en route bij. Daarnaast houdt de app de tijden bij en kunnen de opnamen direct via YouTube, e-mail en AirPlay gedeeld worden. Je kunt ook instellen hoe veel geheugen de dashcam-app mag gebruiken.

Android-telefoon als dashcam

In de Google Play store zijn verschillende apps om je telefoon als dashcam te gebruiken. Een populaire app is AutoGuard Dash Cam, en dan vooral de Pro-versie van deze app. De Pro-versie (€2,39) kan namelijk op de achtergrond filmen en is volledig vrij van advertenties. De app herkent automatisch wanneer je telefoon is verbonden met een autoradio of een sigarettenaansteker (in de auto). De app filmt (afhankelijk van de camera op jouw smartphone) in full-hd kwaliteit (1080p).

Android Dashcam App

AutoGuard Dash Cam

Toch liever een “echte” dashcam?

Neem eens een kijkje op Bol.com als je interesse hebt om een “echte” dashcam te kopen in plaats van je telefoon als dashcam te gebruiken:

[Bekijken]

Waarom een dashcam gebruiken?

Dashcams worden steeds populairder, omdat je hiermee in sommige korting kunt krijgen op je verzekeringspremie. Daarnaast kunnen beelden van dashcams goed dienen als bewijsmateriaal wanneer je betrokken raakt bij een auto-ongeval. Je kunt dan met behulp van de beelden aantonen dat het ongeval buiten jouw schuld heeft plaatsgevonden.

Ook kan het handig zijn om een dashcam te gebruiken wanneer je denkt dat je een onterechte verkeersboete hebt ontvangen. Bezwaar aantekenen tegen een boete kan net even wat makkelijker zijn als je zelf de beelden hebt waarop je kunt aantonen dat je (bijvoorbeeld) niet door rood bent gereden.