Een dashcam kopen? Bekijk ons aanbod!

Plaats de camera hoog

Het is handig om je camera wat hoger te zetten zodat je een beter overzicht hebt op de weg. Daarnaast is dit beter in verband met de wetgeving in veel landen, de dashcam mag het zicht van de bestuurder namelijk absoluut niet blokkeren. Daarnaast mag je deze niet bedienen tijdens het autorijden (net als je smartphone).

Maak gebruik van een standaard

Wanneer een zuignap niet gebruikt kan worden, (geen plek, slecht overzicht op de weg, condens etc) is het handig om een standaard de kopen voor je dashcam.

Zorg dat je dashcam aan staat

Zorg dat je dashcam altijd aanstaat wanneer je gaat rijden. Incidenten die je wilt vastleggen gebeuren op de momenten dat je het niet verwacht. Er zijn dashcams die zelf aan en uit gaan. Let hier op bij de aankoop.

Stroomvoorziening

Het is handig om je dashcam te verbinden met de sigaret aansteker. Op deze manier ontvangt de dashcam stroom wanneer de auto aangaat.

Let op bij de aankoop van een dashcam

Let goed op waar de dashcam geproduceerd wordt. Sommige landen als China en Taiwan bevatten producten van slecht kwaliteit wat de oorzaak is van illegale handel en slechte controles vanuit de overheid. De meest veilige manier is om via grote bedrijven als, Bol.com, Wehkamp en Mediamarkt te bestellen.

Plaats de camera ondersteboven

Wanneer er gebrek aan ruimte is of als je de video nog wil bewerken, kan je beter de camera ondersteboven zetten. Het is namelijk makkelijker om de clip naar een bewerkingssoftware te sturen zodra die meteen al het juist formaat heeft.

Sla belangrijke beelden op

Zorg altijd dat je belangrijke beelden opslaat op een externe device voordat het apparaat het zelf gaat verwijderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord