Dashcam bij onterechte boete

Dashcam bij onterechte verkeersboeteEen dashcam kan handig zijn om bewijsmateriaal te filmen in het geval van verkeersongevallen en andere hachelijke situaties. Een toepassing waar minder over gesproken wordt is echter het gebruiken van dashcambeelden wanneer je een onterechte verkeersboete hebt ontvangen.

[Adsense]

Beelden van dashcams worden dan ook steeds vaker gebruikt om bezwaar aan te tekenen bij een onterechte verkeersboete.

Dashcam bij onterechte boete

Wanneer je onterecht een verkeersboete krijgt, is dit erg vervelend. Je kunt dan beelden van een dashcam gebruiken om bijvoorbeeld aan te tonen dat je niet door rood bent gereden of niet te hard hebt gereden. Wanneer je een boete ontvangt kun je met behulp van de beelden van je dashcam zelf controleren of de boete terecht was!

[Adsense]

Boete door rood rijden

Wanneer je een boete ontvangt voor het door rood rijden (€230,- exclusief administratiekosten), kan een dashcam handig zijn. Als de boete niet klopt kun je bezwaar aantekenen met behulp van het bewijsmateriaal dat je zelf gefilmd hebt.

Op de boete die je ontvangt staat vaak precies aangegeven op welke dag en welk tijdstip je op welke plek door rood bent gereden. Kijk de beelden zelf terug en beoordeel zo of je inderdaad door rood bent gereden.

[Bekijken]

Boete te hard rijden

Wanneer je een boete ontvangt voor te hard rijden is het een stukje lastiger om met behulp van je dashcam-beelden aan te tonen dat dit niet het geval was. Sommige dashcams hebben echter GPS-functies ingebouwd waardoor ze ook je snelheid bijhouden. Het is nog maar de vraag of justitie dit als bewijsmateriaal accepteert, maar het is zeker de moeite waard om het te proberen!

Boete geen voorrang verlenen

Wanneer je een boete krijgt voor het niet verlenen van voorrang gebeurt dit meestal door een agent die je langs de weg zet. Je kunt dan je dashcam gebruiken om te laten zien dat je wél correct voorrang hebt verleend.

Boete niet stoppen bij stopbord

Ook wanneer een agent claimt dat je niet volledig tot stilstand bent gekomen bij een stopbord, kunnen de beelden van je dashcam het tegendeel bewijzen.