Dashcam legt vast hoe vrouw wordt gered

Twee politieagenten treffen een enorme brand op de Oslo Road deze woensdag. Een vrouw was opgesloten in een auto en de agenten kwamen direct in actie. De beelden zijn vastgelegd door een dashcam.

De 3 minuten durende video begon met agenten die een chaotische scene aantroffen in het verkeer. Meerdere voertuigen stonden in brand wat veel zwarte rook veroorzaakte. Toen ze de auto’s inspecteerde kwamen ze erachter dat een vrouw vastzat in het voertuig. De agent vroeg: “Mevrouw, kunt u mij horen?” Terwijl hij de vraag stelde aarzelde hij geen moment en sloeg de ruit aan diggelen. Het vuur kwam steeds dichter bij het slachtoffer en de agent roept om hulp. “Ik krijg haar riem niet los, ik heb hulp nodig” aldus de agent. Ze waarschuwen elkaar meerdere keren voor de ondragelijke hitte, ook het slachtoffer schreeuwde van de pijn. Het slachtoffer zat vast door haar riem, stuur en de airbag.

Een van de agente gebruikte vervolgens een brandblusser, tevergeefs, het vuur bleef doorgaan. Net voor de brandweermannen aankwamen hebben ze de vrouw uit de auto weten te krijgen. Een van de agenten heeft bij deze reddingsoperatie ernstige brandwonden gekregen aan haar handen en moest behandeld worden in de Indian River Medical Center. Het politiekantoor heeft verklaard trots te zijn op de acties van hun agenten. “De video laat zien dat ondanks het grote gevaar voor henzelf, ze doorgezet hebben om deze vrouw te redden.” Aldus de hoofdofficier.